Міжнародний день миру

У рамках святкування Міжнародного Дня Миру проведені заходи, мета яких -  привернення уваги до проблеми миру і ефективних способів його досягнення, формування у школярів таких понять, як "дружба", "взаємодопомога", ”ввічливість”, “доброта”, ”людяність”; розвиток навички творчого і логічного мислення, вміння грамотно і переконливо доводити власну думку; виховання доброзичливого ставлення один до одного,  був підготовлений плакат з зображенням голуба та маленькі емблеми у вигляді голубів, на яких всім бажаючим пропонувалося висловити свою думку з приводу «Що для мене МИР» та наклеїти висловлювання на плакат, створивши колаж, проведено  акцію  «Подаруй голуба»; проведено  гру-квест «21.09.2021  Міжнародний день миру»; виставку малюнків « За мир в усьому світі»; флешмоб  «за МИР»( учні  відтворили слово «МИР»); учні початкових класів виговляли емблемки миру (акція «Виготовимо емблему миру разом», оформлено інформаційний куточок про історію відзначення Міжнародного дня миру.

 Конкурс на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти Сарненської міської ради
                                    ОГОЛОШЕННЯ
про конкурс  на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти Сарненської міської ради
1. Найменування і місцезнаходження закладу загальної середньої освіти:
Костянтинівська гімназія Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, 34509, Рівненська область, Сарненський район, с. Костянтинівка, вул. Шкільна, 13.
2. Найменування посади та умови оплати праці:
Керівник закладу загальної середньої освіти (директор ліцею).
Умови оплати праці: Посадовий оклад відповідно до штатного розпису.
3. Кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду (далі – претенденти):
- на посаду керівника закладу загальної середньої освіти може претендувати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня не нижче магістра та стаж педагогічної роботи не менше 3 років, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.
4. Перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання:

- заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» (додатки 1, 2, 3);
- автобіографію та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
- копію паспорта громадянина України;
- копію документа про вищу освіту (з додатком, що є його невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);
- документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою;
- копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на момент їх подання;
- довідку про відсутність судимості;
- довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду; - мотиваційний лист, складений у довільній формі.

Кінцевий термін подання документів для участі у конкурсі 08.08.2021 рокудо Управління освіти Сарненської міської ради за адресою: вул. Демократична,     17 м. Сарни, Рівненської області .
5. Дата, місце та етапи проведення конкурсного відбору:
Конкурсний відбір  на посаду керівника закладу загальної середньої освіти відбудеться 25.08.2021року в приміщенні Сарненської міської ради за адресою: м.Сарни, вул. Широка, 31.
      Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:
1) перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти.
2) перевірки професійних компетентностей шляхом письмового виконання ситуаційного завдання, яке затверджується разом з прийняттям рішення про проведення конкурсу у кожному випадку окремо.
3) публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.
6. Прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору:
 Відповідальна особа – Коркош Світлана Максимівна +38(050)2179065,e-mail: sv.korkosh @ukr.net


 

Існує безліч важливих проблем, які звучать у школі та однією із найважливіших є тема, присвячена протидії булінгу. З метою профілактики булінгу у Костянтинівській ЗОШ І-ІІ ст. було проведено ряд заходів.

     Практичний психолог Зелінська О.І. підготувала пам’ятку для батьків «Порядок реагування та способи повідомлення про випадки булінгу щодо дітей, заходи захисту та надання допомоги дітям», інформаційне повідомлення «Як запобігти булінгу в учнівському середовищі». Організувала перегляд учнями відео «Як боротися з булінгом – поради для дітей», «Без маски», мультфільму «Вірте у Різдво».

     Соціальний педагог Корень Г.В. підготувала інформаційне повідомлення «БУЛІНГ: поради для здобувачів освіти», організувала перегляд учнями мультфільмів «Жив собі чорний кіт», «Про пташок», «Курка, яка несла всяку всячину», відео «Булінг у школах».

До Всесвітнього дня психічного здоров’я у Костянтинівській ЗОШ І-ІІ ступенів практичним психологом було проведене заняття «Використання арт-терапії у роботі з педагогами».

22 жовтня у Костянтинівській ЗОШ І-ІІ ступенів практичним психологом був проведений квест «50 днів у школі» з учнями 1-х класів. Учні мандрували  станціями, на яких виконували різні завдання. Протягом  квесту першокласники отримали позитивні емоції, чудовий настрій,  а по завершенню – приємний сюрприз.

 

     Костянтинівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів про схвалення Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року від 28 серпня 2013р. №735-р Київ надає інформацію про проведення практичним психологом роботи з учнями:

-Анкетування «Вивчення стану вживання учнівською молоддю наркотичних речовин, алкоголю, тютюнопаління серед учнів 7-9 класів»;

-Ознайомлення з інформаційним повідомленням «СНІД! Не залишимось байдужими!»

Соціальним педагогом був організований перегляд відеоролика «Наркоманія – дорога у безодню» з учнями 9-х класів, з наступним обговоренням.

Проведено анкетування «Екран правопорушень» для учнів 8-х класів.

Увага карантин!!!

Відповідно до рішення Уряду від 22.04.2020 в освітніх закладах України  карантин продовжується до 11.05. 2020 р.

 

Шановні батьки!!!

У зв’язку з посиленням заборон, визначених Постановою Кабінету Міністрів України  № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», адміністрація Костянтинівської ЗОШ І – ІІ ступенів просить дотримуватись вимог закону та контролювати перебування в громадських місцях дітей, які не досягли 14 років, без супроводу батьків,відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, відвідування спортивних та дитячих майданчиків.

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ДЛЯ УЧНІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ:

1.    НАМАГАЙТЕСЬ НЕ ХОДИТИ В ГОСТІ, НЕ ВІДВІДУВАТИ ГРОМАДСЬКІ МІСЦЯ.
2.    ЧАСТІШЕ ПРОВІТРЮЙТЕ КІМНАТУ.
3.    РЕГУЛЯРНО МИЙТЕ РУКИ З МИЛОМ.
4.    ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ НОСІТЬ ЗАХИСНУ МАСКУ.
5.    ПРИ ПІДВИЩЕННІ ТЕМПЕРАТУРИ, ПОЯВІ КАШЛЮ Й УСКЛАДНЕННІ ДИХАННЯ ЯКОМОГА ШВИДШЕ ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО ЛІКАРЯ.
6.    ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ВИКОНУЙТЕ ВСІ ЗАВДАННЯ ВЧАСНО, БО ВОНИ БУДУТЬ ПЕРЕВІРЕНІ Й ОЦІНЕНІ ВЧИТЕЛЕМ.

ДО УВАГИ БАТЬКІВ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ!

Прийом заяв та документів для зарахування дітей до 1 класу відтерміновується до завершення  карантинних заходів.

Додатково повідомляємо, що в рамках проекту «ІСУО. Інформаційна система управління освітою» розроблено і підготовлено для використання електронну систему зарахування дітей до першого класу «school.isuo.org».

Система дозволяє батькам в режимі он-лайн, не виходячи з дому, реєструвати дітей до закладів загальної середньої освіти і підтвердити заяву сканованими копіями необхідних документів. Батьки можуть зазначати необхідну категорію першочергового зарахування та слідкувати за станом заяви. Система  «school.isuo.org» є безкоштовною для всіх користувачів. 

Нагадуємо, що зарахування дітей до 1 класу здійснюватиметься відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року №367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти».

Адміністрація закладу

"Найпозитивніші двері класу" 

З 2 по 6 березня в Костянтинівській ЗОШ І – ІІ ступенів проходив Тиждень позитиву.

У рамках Тижня було проведено:

   2 березня розпочався конкурс "Найпозитивніші двері класу", у  якому із задоволенням взяли участь учні молодших класів.

 4 березня було оголошено Днем компліментів, діяла акція "Скринька гарного настрою".

   5 березня відбувся флешмоб "Поділись своєю посмішкою" та « Обніми мене». Підбиття підсумків. Оформлення стінгазети.

З 24 по 28 лютого в Костянтинівській ЗОШ І – ІІ ступенів проходив тиждень

«Спорт  -  проти гаджетів».

24 лютого була проведена спортивна гра «Піонербол»  для 6 класу та «Веселі старти» для 1 – их класів.

25  лютого -   гра «Піонербол»    для 5  та 7 – А класу  та  «Веселі старти» для 2 – их класів .

26 лютого -  гра «Волейбол» для  8 – А та  8 – Б.

27 лютого -  «Піонербол»  для 7 – Б  та  4 – их класів.

28 лютого -  гра «Волейбол» для 7 – А та 3 – іх класів, а також  -  команда вчителів  проти команди батьків.

На великих перервах діти брали участь у танцювальному флеш – мобі.

 

Тиждень художньо-естетичних предметів

   Відповідно до плану роботи школи на 2019-2020 навчальний рік та з метою  розвитку емоційно-почуттєвої сфери учнів, формування їх художньо-образного, асоціативного, критичного мислення; створення сприятливих умов для продукування креативних ідей, активізації їх пізнавальної діяльності, удосконалення форм та методів проведення уроків і позакласної роботи з образотворчого та музичного  мистецтва  в школі з 15 по 18 жовтня 2019 року проведено тиждень художньо-естетичних предметів (далі Тиждень).

  В рамках Тижня було проведено  ряд заходів,  які сприяли розвитку образного мислення, розвивали  навички активного сприймання музичних творів.

  Вчителем Галиною Григорівною був розроблений план проведення Тижня. Всі заплановані заходи  були проведені. Вони продемонстрували певну зацікавленість учнів вивченням предметів художньо-естетичного циклу, добру роботу вчителя Галини Григорівни  з активізації й розвитку пізнавальної діяльності школярів.

  Тиждень розпочався інтелектуальною грою «Чи знаєш ти музичні інструменти?» (5 клас). Активними учасниками були: Вєтрова В., Лежавська А., Бахно Р., Орешко І.,  а переміг в цій грі Ковальчук Я. 

  Першокласники переглянули музичні мультфільми та взяли участь у грі «Співучий дзвіночок». Активними учасниками були: Клевака З., Калюх Н., Шкляр Р., Шеруда Я., Бігун Ю., Мельник М. Учні других класів переглянули мультфільм «Бачити музику».

  Третьокласники та четвертокласники брали участь у виставках малюнків «Веселкові барви» та «Веселі музичні інструменти». Також команди четверокласників «Скрипалі» та «Бемольки» розвивали кмітливість в конкурсі «Вгадай мультфільм за музикою». Перемогу отримали команда «Бемольки».

  Особливо зацікавив шестикласників проект «Музика для мене це…»,  результатом якого стала виставка малюнків «Музика в малюнках». Найбільш вдалими були роботи  Іваницької О., Шкляр А., Ткач Д., Подлєгаєва М.

  Учні 7 класів організували виставку «Музика землі». Кращі роботи у Зелінського Д., Чиж А., Гомонець В., (7-А клас); Куліш С., Іваницького А та Троцковець М. (7-Б клас).

  З восьмикласниками організовано уявну подорож, під час перегляду документального фільму «Подорож по симфонічному оркестрі». А дев’ятикласники переглянули документальний фільм «Парк Гуель».

  Традиційним є участь учнів школи у районному  конкурсі патріотичної пісні «Поліська січ». Учасниками якого стали  Троцковець Ростислав (8 клас) та  Шимко Аліна (9 клас).

А НОВИЙ РІК ВЖЕ НА ПОРОЗІ

Новий рік – особливий день, початок наступного року. Його святкують усі, незалежно від віросповідання та поглядів. Навіть ті, хто не вірить у Діда Мороза, Санта Клауса, чи взагалі у Бога, все одно відзначають закінчення старого і початок Нового року. Це чи не єдине свято, яке об'єднує усіх жителів планети Земля . В закладі загальної середньої освіти новорічне свято відбулося 27-28 грудня 2019 року .  Свято є особливо радісним і святковим  для дітей .  Це одне з найкрасивіших свят на світі, яке відгукується особливими мелодіями в серцях дорослих і дітей, щедро даруючи людям по всій землі радість і добро, сміх та веселощі. Дійство проходило в гарній дружній атмосфері: інсценізації, сценки, пісні і танці .

 

 

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

День проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році; відзначається за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Цього дня відбулися заходи, якими були охоплені всі учні освітнього закладу  . Була організована виставка плакатів , малюнків « Снід – загроза людству» . Класні керівники 5-9-х класів провели профілактичні бесіди «Ставлення оточуючих до ВІЛ – інфікованих людей », «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття» , «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя»;.

 

Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху,  безпечного поводження під час руху до школи і додому в освітньому  закладі   пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.  
 Класні керівники,  класоводи організували показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху»«Азбука дорожньої безпеки» (для учнів 1-4 кл.), та документального фільму «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам» (для учнів 5-9 кл.).
Для учнів 1- 4 класів відбувся конкурс ребусів та загадок про дорожній рух.  

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

      Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

В закладі був розроблений план заходів, які були проведені за участю представників центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді,  класними керівниками , дирекцією закладу . Всі учні і педагогічний колектив закладу долучилися до акції .

 

День Гідності і Свободи

Обирай Свободу рідному народу!

Обирай Свободу і добро ідей!

Обирай Свободу Заходу і Сходу,

Обирай Свободу для усіх людей!

 Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Головний символ Революції Гідності – прапор України. Єдиний духовний помічник – національний гімн.